Luleå Näringsliv

Vi växer – 48 nya medlemmar!

Sedan den 1 november 2020 har inte mindre än 48 företag blivit medlemmar i Luleå Näringsliv visar en avstämning i början av januari.

– Det är väldigt glädjande och inspirerande, konstaterar Anders Granberg, vd, Luleå Näringsliv.

Nystartade Luleå Näringsliv är i dag ett fristående medlemsägt bolag, det kommunala bolaget Luleå Business Region är en nära partner och tillsammans arbetar man för att utveckla och främja näringslivet.

Luleå Näringsliv representerar företagen, det är konkret just företagen som ska driva på och via bolagets branschråd identifiera projekt och områden som ska utvecklas.

Anders Granberg, vd:

– Vi har i dag medel att bidra till förstudier och undersökningar till utpekade projekt på ett nytt sätt. Våra medlemsföretag ska dessutom agera som guider till de projekt som skapas för att främja näringslivet. Man kan se våra branschråd som ”fokusgrupper” på sätt och vis.

– Det känns väldigt bra att vi fått ett så stort förtroende från näringslivet, att vi har 48 företag som tecknat medlemskap sedan den 1 november 2020 gör oss glada. Vår målsättning är att fortsätta växa i medlemsantal nu under 2021.

16
Mar
2023

På Meeting point skapas kontakter med studenter

Den gröna omställning i Luleåområdet innebär utmaningar med kompetensförsörjningen för stora och små företag. Många branscher i Luleå ger uttryck för stort rekryteringsbehov där du som student är en viktig puzzelbit till att lösa kompetensbristen.  Under våren 2023 bjuder Universitetet och Luleå Näringslivs branschråd in till en serie träffar där de olika branschråden intar Meeting … Läs mer…

14
Feb
2023

Medlemsinitiativ ledde till språkutbildning och nya nätverk

Flera av våra medlemsföretag rekrytera internationellt, men hur får man inflyttad arbetskraft att trivas och bli långsiktig?  Ett antal medlemsföretag med behov av att kunna erbjuda språkutbildning i svenska, samlades i en referensgrupp för att  sammanställa sina behovet. Resultatet blev en gemensam utbildning som både innehöll språkutbildning, relocationstöd, svensk affärskultur och nätverksbyggande, levererad av vårt … Läs mer…

13
Feb
2023

Möt vår nya medarbetare Josephine

Jag heter Josephine Wänelöf, är född och uppvuxen i Gällivare. Har bott i Luleå sen 2001 så ser mig själv som lulebo sedan många år tillbaka. Har ett stort idrottsintresse och i en familj där alla har/håller på/kommer att utöva idrott på hög nivå tillbringas många timmar i ishallar, sporthallar och gym. Utöver idrott och … Läs mer…