Tillsammans in i 2021

Nytt år, nya möjligheter. Även om vi väl är många som summerade 2020 lite i moll på grund av pandemins dystra konsekvenser för både människors hälsa och branschers ekonomi så hände det ändå en del bra saker som vi har med oss in i 2021.

En väldigt glädjande sak för oss var att så många valde att teckna medlemskap i Luleå Näringsliv. Viljan att engagera sig och bidra till ett än mer utvecklat näringsliv i Luleå är kanske ännu viktigare i kristider som denna. Att vi ser en poäng i att samverka och jobba strukturerat för att förbättra grundförutsättningarna för allt företagande i vår region. Helt enkelt för att en ökad tillväxt gynnar oss alla.

En annan väldigt bra sak var starten av Kompetenslotsen på kommunen som ska koordinera alla främjande projekt för att klara framtidens stora utmaning: rekryteringen. Många branscher har stora framtida behov av att säkra rätt talanger till sin verksamhet. Här står vi alla inför en affärskritisk utmaning i tider av stora pensionsavgångar som gör bristen på råvaran ”kompetent medarbetare” skriande. Vi ska dessutom konvertera mot digitalisering och hållbara innovationer.

Extra glädjande då att vi kunde klustra en satsning som Kompetensstegen via Luleå Business Region som ska göra just detta, dels matcha kompetenser och dels ta fram önskade utbildningar. Där är vi en av finansiärerna, Sparbanken Nord en annan.

Och här har du som medlem en nyckelroll.

Det är du som via våra branschråd ska styra vilka utbildningar vi ska satsa på i projektet. Så, är du inte redan med, anmäl dig. Läs mer om både projektet och våra branschråd på kommande sidor.

Och, än en gång, tack för förtroendet. Nu tar vi oss an 2021 – tillsammans!

 

Äldre inlägg

Anders Granberg, Anna Broström, Fredrik Hansson och Jenny Hellman.

Miljoner skäl att engagera sig i våra branschråd

Luleå kommun och Luleå Business Region gör en gemensam satsning på kompetensförsörjning som ska stärka konkurrenskraften hos offentliga och privata företag och arbetsgivare i Luleå.

Elva branschråd kan bli fler

Handeln och besöksnäringen är ännu inte tydligt representerade i branschråden. Därför pågår inledande samtal om att starta nya branschråd.

Rivstart för branschråden – digitalt

Corona-pandemin till trots planerar just nu branschråden för att rivstarta arbetet med digitala möten.
– Vi måste dra igång arbetet, det är ännu viktigare att få till action för att stötta tillväxten i det läge vi befinner oss i, säger Anna Forsman, branschrådsordförande i Bygg & fastighet-branschrådet.

Teckna 2021 – så bjuder vi på 2020!

Lös medlemskap för 2021 redan nu så bjuder vi på resterande 2020. Ta chansen att delta och påverka utvecklingen via våra branschråd.

En drivande styrelse!

Luleå Näringslivs styrelse representerar en bred kompetens, stor erfarenhet och det typiska driv som kännetecknar tillväxt.

Gemensam strategidag startskottet

Luleå Näringsliv och Luleå Business Region höll en integrerad strategidag som ett gemensamt avstamp.

- Vi ska göra kakan större till alla, tillsammans, konstaterade Jonna Barsk, SSAB.