Gemensam strategidag startskottet

Luleå Näringsliv och Luleå Business Region höll en integrerad strategidag som ett gemensamt avstamp.
- Vi ska göra kakan större till alla, tillsammans, konstaterade Jonna Barsk, SSAB.

En heldagsworkshop med styrelserna och ledningen av Luleå Näringsliv och Luleå Business Region satte fokus på de avgörande tillväxtfrågorna. I det corona-säkrade nätverkandet passade Näringslivsnyheterna på och fångade röster om varför man ska engagera sig i Luleå Näringsliv och hur vi ska utveckla Luleås tillväxt.

Richard Jonsson, Agio, ledamot i Luleå Business Regions styrelse, minns tillbaka:
– Jag går tillbaka till Staffan Hellman som var med och grundade LNAB, han hade varit i USA och blev imponerade av att företagarna pratade så väl om sin stad. De inledde alla sina företagspresentationer med att berätta om varför de fanns i just den här staden. Det finns en kraft i att alla företag pratar väl om sin stad, vi börjar med det.
– Jag tycker vi har ett bra företagsklimat i Luleå, vi har politiker som är lätta att få kontakt med och som verkligen lyssnar. Mycket görs redan helt rätt.

Anna Forsman, Fastighetsägarna MittNord, var en av representanterna från branschråden på plats:
– Du ska vara med för din egen skull. Det är din chans att påverka utvecklingsarbetet och att bidra med erfarenhet du har. I de här branschråden sitter de som har de bra svaren på hur vi kan utveckla näringslivet tillsammans. Så det är jätteviktigt att alla som kan deltar.

Birgitta Bergvall-Kåreborn, LTU, styrelseledamot i både Luleå Näringsliv och Luleå Business Region:
– Jag tänker mycket på hur vi ska ta de långsiktiga planerna i mål, när vi har en målbild klar, hur kan vi fördela ansvaret under de tre-fyra år vi ska arbeta för att uppnå det vi vill? Det är ett arbetet jag tror att vi behöver jobba ännu mer intensivt med.

Äldre inlägg

Utveckla näringslivet med oss!

Vi är över 200 företag redan. Det är ett stort och fint förtroende som ni har gett vårt nybildade Luleå Näringsliv.

Det är vi tillsammans som ska lyfta och utveckla vårt regionala näringsliv, driva på utvecklingsfrågorna och aktivera projekt som förbättrar våra möjligheter utifrån ett näringslivsperspektiv.