Ny vd för Luleå Näringsliv

Styrelsen för Luleå Näringsliv har utsett Camilla Sehlin till ny verkställande direktör. Hon är idag verksamhetschef för Nyföretagarcentrum Nord och påbörjar sin tjänst under hösten.

Luleå Näringsliv är ett samverkansbolag för företagsutveckling och hållbar tillväxt. Bolaget samlar näringsidkare och branschorganisationer som vill öka attraktionskraften och framtidstron i Luleå och i vår region, få befintliga företag att växa och öka intresset för nyetableringar.

– Camilla Sehlin har bred erfarenhet av uppstart, etablering och att driva utveckling kopplat till företagen och deras behov. Tillsammans med styrelsen och våra branschråd kommer hon att starkt bidra till den fortsatta utvecklingen av näringslivet i Luleå och i vår region, säger ordförande Anton Norberg.

Camilla Sehlin är civilekonomi från Luleå tekniska universitet och har bland annat en bakgrund med olika ledande befattningar på Studentconsulting. De senaste åren har hon varit verksamhetschef för Nyföretagarcentrum Nord, parallellt med affärsutvecklingsuppdrag via eget bolag.

– Luleå Näringsliv är en viktig part som förenar medlemmarnas intresse för ett stärkt regionalt näringsliv, säger Camilla Sehlin. Jag har arbetat med företagsetableringar och på nära håll kunnat stödja entreprenörer i deras ambitioner. Nu ska det blir spännande att leda Luleå Näringsliv och tillsammans med Luleå Business Region skapa tillväxt och intresse för näringslivet i Luleåregionen.

Luleå Näringsliv ombildades förra året när det kommunala Luleå Business Region tog över verksamheten i de tidigare samägda utvecklingsbolagen. I det nya Luleå Näringsliv samlas idag över 250 näringsidkare för att identifiera och driva frågor för en hållbar tillväxt, fånga upp förändringar och se behov ur företagens perspektiv. Det sker bland annat i tolv branschråd som har cirka 200 aktiva deltagare från näringsliv och samhälle enligt triple-helix modellen (samverkan mellan näringsliv, offentlig förvaltning och akademi).

För mer information se www.luleanaringsliv.se eller kontakta Anton Norberg, styrelseordförande, 070-638 89 57 eller Camilla Sehlin, tillträdande VD, 070-319 92 33.

Foto: Jennie Lind

Äldre inlägg

Näringslivsgolf den 17 augusti

Tillsammans med Företagarna Boden, Luleå Business Region och Boden Business Park arrangerar vi näringslivsgolfen tisdag den 17 augusti på Bodens …

Besöksnäringen får eget branschråd

Nu startar besöksnäringen upp sitt eget branschråd i Luleå Näringsliv. Göran Widén från Brändögruppen tar ordföranderollen: – Vi måste organisera …

Näringslivet efterlyser: Snabbare tillståndshantering och mer etableringsmark

Luleå kommun genomför en kraftsamling av bygg- och fastighetsbranschen för att möta behoven från stora etableringar. Behovet av mer mark …

Verkställande direktör Luleå Näringsliv

Vi i Luleå Näringsliv söker en ny Verkställande direktör (VD) lagom till att Luleå fyller 400 år. Näringslivet i Luleåregionen …

Näringslivets röst är viktig

Anders Granberg lämnar planenligt vd-rollen på Luleå Näringsliv den 1 september. Nu rekryteras en ny vd. – Vi har nu …

Hur löser vi trafik-kaoset?

”Hur undviker vi trafik-kaos på Storheden?” är första frågan i första avsnittet av Luleå Näringslivs nya serie kallad ”Näringslivsfrågan”.