Näringslivets röst är viktig

Anders Granberg lämnar planenligt vd-rollen på Luleå Näringsliv den 1 september.
Nu rekryteras en ny vd.
– Vi har nu klarat av uppstarten av nya Luleå Näringsliv, så det känns naturligt att nu lämna över till en mer långsiktig lösning.

Anders Granberg har genom åren haft flera olika uppdrag och roller kring det näringslivsfrämjande arbetet i Luleå. Nu rundar han programenligt av vd-rollen för Luleå Näringsliv:
– Jag skulle vara med och starta upp det nya helt näringslivsägda bolaget och nu är vi över 250 medlemsföretag, elva aktiverade branschråd och två till på gång. Det känns som en bra tajming att nu lämna över till en mer långsiktig lösning på den här posten.

Luleå Näringsliv var tidigare ett delägt bolag där både näringslivet och kommunen var ägare, men efter en prejudicerande dom tvingades kommunen – precis som flera andra kommuner – dela upp bolaget i ett helt kommunalt bolag, Luleå Business Region, och ett helt fristående Luleå Näringsliv som ägs av just näringslivet.

– Jag är oerhört tacksam över att jag fått vara en del av den här omstarten. Det är väldigt viktigt att vi tar tillvara på näringslivets röst här i regionen. Inte minst nu mitt i denna pandemi och med det läge alla planerade miljardinvesteringar ger oss.

– Här har Luleå Näringslivs branschråd med engagerade medlemsföretag en viktig roll att spela. Inte minst för att definiera de behov de har för att skapa hållbar tillväxt i Luleå-regionen.

Vad ska du själv göra nu?
– Jag fyller 61 år i år och har tänkt minska på arbetstiden, mer engagera mig i styrelseuppdrag än direkt operativa uppdrag. Så jag lämnar inte utvecklingsfrågorna och näringslivet, det ska bli väldigt spännande att följa den tillväxtresa som vi nu går in i som region.

Äldre inlägg

Hur löser vi trafik-kaoset?

”Hur undviker vi trafik-kaos på Storheden?” är första frågan i första avsnittet av Luleå Näringslivs nya serie kallad ”Näringslivsfrågan”.

Viktigt att dela kunskaper och erfarenheter

Vårt branschråd för Management har en ny ordförande. Men, vem är Keith Sivenbring?

Vi växer – 48 nya medlemmar!

Sedan den 1 november 2020 har inte mindre än 48 företag blivit medlemmar i Luleå Näringsliv visar en avstämning i början av januari.

– Det är väldigt glädjande och inspirerande, konstaterar Anders Granberg, vd, Luleå Näringsliv.

Ta chansen – påverka utvecklingen!

Hur ska vi lösa Luleås framtida centrum? Trafiken? Infrastrukturen i stort? Och energifrågan, hur ska vi klara den?
Via våra branschråd kan du som medlem vara med och påverka. Du identifierar vilka utmaningar vi ska arbeta med. Ta chansen, anmäl dig.

Tillsammans in i 2021

Nytt år, nya möjligheter. Även om vi väl är många som summerade 2020 lite i moll på grund av pandemins dystra konsekvenser för både människors hälsa och branschers ekonomi så hände det ändå en del bra saker som vi har med oss in i 2021.

Anders Granberg, Anna Broström, Fredrik Hansson och Jenny Hellman.

Miljoner skäl att engagera sig i våra branschråd

Luleå kommun och Luleå Business Region gör en gemensam satsning på kompetensförsörjning som ska stärka konkurrenskraften hos offentliga och privata företag och arbetsgivare i Luleå.