Luleå Näringsliv

Stiftelsen Företagande i Luleå stärker samarbetet med Luleå Näringsliv

Stiftelsen Företagande i Luleå har tagit ett initiativ som syftar till att stärka samarbetet mellan Luleå Näringsliv AB och Luleå Business Region. Samarbetet innebär en finansieringsmodell för att stärka branschrådens initiativ.

I de olika branschråd som finns organiserade inom Luleå Näringsliv AB identifieras ofta branschspecifika behov eller idéer om samverkansmöjlighet mellan flera företag som leder till synergier inom branschen. För att ge Luleå Näringsliv AB möjlighet att finansiellt stötta intressanta samarbetsprojekt inom branschråden har stiftelsen avsatt medel till bolagets förfogande. Därigenom skapas förutsättningar för att även söka projektmedel från näringslivsbolaget Luleå Business Region.

– Branschråden inom Luleå Näringsliv AB utgör en strategisk plattform för att utveckla företagandet i Luleå. Genom att finansiellt stödja projektinitiativ emanerande från branschråden bidrar vi till att stärka Luleå Näringsliv AB. Vi lägger samtidigt grund för ett utvecklat samarbete mellan bolaget och Luleå Business Region säger Lars-Olov Söderström, ordförande i Stiftelsen Företagande i Luleå.

– Genom det här samarbetet kommer det bli mycket enklare för företagen att söka finansiering från oss på Luleå Business Region. Det ser vi som väldigt positivt, säger Rickard Lundmark, Vd på Luleå Business Region.

– Tack vare detta samarbete kan vi tillsammans erbjuda en snabbare och kraftfullare uppbackning av de olika behov och initiativ som företagen i våra branschråd har, förklarar Camilla Sehlin, Vd på Luleå Näringsliv.

 

Stiftelsen Företagande i Luleå grundades 2019 och har till uppgift att utveckla företagsamheten i Luleå. Insatserna inriktas mot projekt som på olika sätt förbättrar förutsättningarna för små- och medelstora företag i kommunen. Avkastningen från dotterbolaget Hantverkshuset i Luleå AB utgör grunden för verksamheten.

27
Sep
2023

Nätverk för kvinnliga yrkeschaufförer

Redan för ett år sedan smygstartade branschrådet för Transport- & infrastruktur med uppstarten av ett nätverk för kvinnliga yrkeschaufförer, och nu drar projektet igång på riktigt! Först ut är en trevlig after work med mingel, gott tilltugg och en massa givande samtal av, för och mellan tjejer i branschen. När: 20 oktober, kl:18.00-20.30 Var: Mobilaris … Läs mer…

14
Sep
2023

Dags för LITA igen!

LITA är ett branschrådsinitiativ av IT-branschrådet, och ett av syftena är att knyta den viktiga tidiga kontakten med våra fina studenter på LTU. Många som lämnar Luleå efter avslutad utbildning har under sina studieår inte knutit en enda kontakt med Luleås näringsliv, och detta är ett av många sätt att sträcka ut en hand till … Läs mer…

8
Sep
2023

Nätverksträff för företagare från Boden och Luleå

Tillsammans med Boden Business park, Företagarna Luleå, Företagarna Boden och Luleå Business region hälsar vi varmt välkomna till nätverksträff den 21 september för företagare från Luleå och Boden. Kvällen består av middag, nätverkande och uppdateringar om vad som händer från respektive kommun. Till och från eventet så erbjuder vi gratis bussresa för deltagare från Luleå. … Läs mer…