Utveckla näringslivet med oss!

 

Vi är över 200 företag redan. Det är ett stort och fint förtroende som ni har gett vårt nybildade Luleå Näringsliv.

Det är vi tillsammans som ska lyfta och utveckla vårt regionala näringsliv, driva på utvecklingsfrågorna och aktivera projekt som förbättrar våra möjligheter utifrån ett näringslivsperspektiv.

Dels kan du aktivera dig via de branschråd som startas och där formalisera de projekt ni behöver, dels kan du i direkt kontakt med mig presentera idéer till förstudier eller delprojekt för att utveckla något som vässar oss. Naturligtvis med nytta för flera företag.

Vi och vår kommunala partner Luleå Business Region kan dessutom hjälpa till att söka externa medel för att addera och växla upp projekt. Se oss som den möjliggöraren.

Men, varför då två organisationer? Vem gör vad? Frågan är berättigad men har sin förklaring. Det enkla svaret är att den gamla delade ägandekonstruktionen i LNAB blev juridiskt fel efter en prejudicerande dom. Vi var valde att dela upp oss i ett näringslivsägt bolag (Luleå Näringsliv) och ett kommunalt (Luleå Business Region). Det kan vara en smula förvirrande just nu, vi förstår. Men det kommer att klarna, jag lovar och allt grundar sig på vår historiska samverkanskultur.

Vi i Luleå Näringsliv företräder företag, stöttar mötesplatser, driver på utvecklingsfrågorna samt organiserar branschråden och samverkansprojekt. 
Luleå Business Region är kommunens förutsättningsskapande verktyg och fokuserar på att landa strategiska investeringar, bedriva lobbyarbeten och driva en rad större tillväxtprojekt för det befintliga näringslivet.

Givetvis samverkar vi. Tillsammans utvecklar vi näringslivet i Luleå och vår attraktionskraft.

Tack för förtroendet!
Anders Granberg, vd Luleå Näringsliv

Äldre inlägg