Luleå Näringsliv

Möt vår nya medarbetare Emmy

Mitt namn är Emmy Mörk Lundberg och jag är 19 år gammal. Jag växte upp på en hästgård i Sunderbyn, men flyttade 2022 till Kronan i Luleå. Hästintresset har funnits med mig hela livet, så det var självklart för mig när jag blev äldre att engagera mig ideellt inom Svenska Ridsportförbundet. Idag är jag ordförande för Aulis Hästsportklubb och sitter med i Norrbottens Ridsportförbunds ungdomssektion som ekonomiansvarig. Utöver mitt intresse för hästar och ridsport så är jag även väldigt intresserad av musik och spenderar gärna mina kvällar vid pianot. 

Nu tillträder jag tjänsten som Framtidskommunikatör hos Luleå Näringsliv och kommer arbeta med att förbättra kontakt mellan unga och Luleås näringsliv. Med nya investeringar och de stora satsningar som sker i Norrbotten, krävs det att unga får upp ögonen för denna utveckling och väljer både forsatta studier och sedan anställningar eller företagande här. Jag kommer arbeta stenhårt för att visa unga deras möjligheter i Luleå samt lyfta de unga perspektivet i näringslivet. 

16
Mar
2023

På Meeting point skapas kontakter med studenter

Den gröna omställning i Luleåområdet innebär utmaningar med kompetensförsörjningen för stora och små företag. Många branscher i Luleå ger uttryck för stort rekryteringsbehov där du som student är en viktig puzzelbit till att lösa kompetensbristen.  Under våren 2023 bjuder Universitetet och Luleå Näringslivs branschråd in till en serie träffar där de olika branschråden intar Meeting … Läs mer…

14
Feb
2023

Medlemsinitiativ ledde till språkutbildning och nya nätverk

Flera av våra medlemsföretag rekrytera internationellt, men hur får man inflyttad arbetskraft att trivas och bli långsiktig?  Ett antal medlemsföretag med behov av att kunna erbjuda språkutbildning i svenska, samlades i en referensgrupp för att  sammanställa sina behovet. Resultatet blev en gemensam utbildning som både innehöll språkutbildning, relocationstöd, svensk affärskultur och nätverksbyggande, levererad av vårt … Läs mer…

13
Feb
2023

Möt vår nya medarbetare Josephine

Jag heter Josephine Wänelöf, är född och uppvuxen i Gällivare. Har bott i Luleå sen 2001 så ser mig själv som lulebo sedan många år tillbaka. Har ett stort idrottsintresse och i en familj där alla har/håller på/kommer att utöva idrott på hög nivå tillbringas många timmar i ishallar, sporthallar och gym. Utöver idrott och … Läs mer…