Branschråd

Besöksnäring

Efterfrågan för Luleå med omnejd som besöksmål ökar ständigt. Under många år har Luleå gjort sig känd som en destination med stor kapacitet och hög kvalitet för arrangemang för grupper, konferenser och kongresser. Hotell, restauranger, lokaler och eventföretag har utvecklat ledande produkter för dessa grupper. Fortsatt är Luleå mycket kompetent destination för dessa större event.

Utöver detta har de senaste 10-15 åren präglats av en stor utveckling också mot privatresande till Luleå. Både inom Sverige och regionen, men inte minst för de internationella gästerna. Företag har startats, högkvalitativa produkter har utvecklats och relationer har byggts upp med internationella turoperatörer. Allt detta har skapat ett intresse runt destinationen som gör att vi inför vintern 2022/2023 har tre internationella direktlinjer till/från Luleå. De tre platserna är Paris, Düsseldorf och London. Genom hårt arbete och goda relationer har detta kunnat skapas och därigenom ökas möjligheterna än mer till goda affärer.

Samarbete på destinationen är mycket viktigt och vi ser vårt branschråd som ett sätt för företagen att nätverka och utbyta erfarenheter. Det är även viktigt att vi tillsammans enas för att bli starkare i argumenten mot myndigheter mm för att ytterligare förbättra våra förutsättningar.

Besöksnäringen är viktigt även för andra delar i näringslivet. När kunder kommer på besök behövs bra restauranger, kvalitativa aktiviteter och bra hotell. När nya medarbetare ska rekryteras till företagen vill vi att de och deras familjer ska trivas på sin fritid. Här spelar besöksnäringen en viktig roll.

 Luleå är en bra plats att leva på och vi vill att alla besökare ska få den känslan vid deras besök i Luleå. De ska vilja komma tillbaka och även rekommendera vänner till ett besök i vår fina stad

Ordförande

Göran Widén
Brändögruppen
[email protected]

Medverkande företag

Alviks Trafik AB
Bottenvikens Bryggeri
Cape Wild
Diös Fastigheter AB
First Camp Arcus Luleå
Furufjärden AB
Galären i Luleå AB
Laponia Rederi AB
Luleå Taxi AB
StudentConsulting AB
Sunderby folkhögskola
TravelCo in Swedish Lapland AB
Unik Sweden AB
Utforska Luleå AB/Explore Luleå