Luleå Näringsliv

Aktuellt

Här hittar du aktuell information från Luleå Näringsliv.

01 Jan | Aktuellt

Nytt datum för Luleå Business Evening

Årets upplaga av Luleå Business Evening har nytt datum och arrangeras tisdagen den 21 maj, med start kl 14.00

01 Jan | Hej medlem

Nylens Hugosons

Idag säger vi hej till vår medlem Nyhléns Hugosons

Vad gör Nyhléns Hugosons?
Nyhléns Hugosons är Norrlands ledande matproducent, med egen tillverkning av lokalproducerade kött- och charkprodukter samt kyld färdigmat. Vi satsar på att utveckla och sprida det norrländska mathantverket. För oss betyder det rejäl mat, gjord på de bästa råvarorna, god djuromsorg och duktiga medarbetare.

01 Jan | Aktuellt

Årets första Kulturfrukost med inspiration från Göteborg

Årets första Kulturfrukost bjöd på inspirationsföreläsning av Johan ”Red Top” Larsson om hur ett halvt bortglömt industriområde i Göteborg blev en levande oas för kreativa näringar.

01 Jan | Aktuellt

Luleå – industrins Silicon Valley

Det är snurr på verksamheterna i Luleå, såväl inom det privata näringslivet som det offentliga. Många har nog redan fått nys om den stora världsnyheten att Facebook ska bygga en tredje serverhall i Luleå. Inom industrin är samarbetet mellan LKAB, SSAB och Vattenfall den stora snackisen nu – kommer man att lyckas med den fossilfria ståltillverkningen i större skala?

01 Jan | Hej medlem

Tromb

Idag är det dags att säga hej till Tromb – ett av våra medlemsföretag
Hej Tromb, vilka är ni och vad gör ni?

– Hej, Tromb är ett bolag som arbetar med digital affärsutveckling. Man kan säga att vi kombinerar design och användarupplevelse med teknik, och ett starkt kunnande inom affärs- och verksamhetsutveckling för att skapa olika typer av digitala kundlösningar och koncept.

01 Jan | Aktuellt

Grattis till Mobilaris som förärats Svensk Bergsmans Hedersmärke

SGU (Sveriges geologiska undersökning) har belönat Mobilaris ledning Hans Wahlquist och Mikael Nyström med den 250 år gamla gruvmedaljen ”Svensk Bergsmans Hedersmärke för Snille och Flit”. Utmärkelsen tilldelas de som utfört särskilt berömliga insatser inom Sveriges gruvnäring. Utdelningen av medaljen skedde vid konferensen Future Mine and Mineral på Grand Hotell i Stockholm. Hedersmärket delades ut av Lena Söderberg, generaldirektör för SGU.

01 Jan | Aktuellt

Hur man stadsutvecklar med eldsjälar

Under NMW-veckan;  onsdag 13 februari, arrangerar Luleå Näringsliv en inspirerande föreläsning om att utveckla en stadsdel på ett helt nytt sätt genom att våga tänka utanför boxen.

01 Jan | Hej medlem

Utia

Idag säger vi hej till vår medlem Utia som utvecklar en rekryteringsplattform där företag inom handel, event, hotell och restaurang kan hyra in eller rekrytera högstadie- och gymnasiestudenter till extra- och sommarjobb.

01 Jan | Företagsbesök

Besök hos Lindströms Transport

Luleå Näringsliv tillsammans med två av Luleås kommunalråd besökte idag medlemsföretaget Lindströms Transport, ett familjeföretag som står för tillväxt och många arbetstillfällen i Luleå.

01 Jan | Företagsbesök

Besök hos Luleå Generatorservice

Idag har Luleå Näringsliv tillsammans med två av kommunalråden vid Luleå kommun besökt medlemsföretaget Luleå Generatorservice. Luleå Generatorservice är ett […]