Luleå Näringsliv

Vad kan vi förvänta oss av 2023?

Ja är det egentligen någon som kan svara säkert på den frågan? Mycket är på många sätt mer ovisst än vanligt, exempelvis kopplat till osäkerheten i vår omvärld samt stigande priser och inflation. Det är också mycket positivt som händer, särskilt här i Norrbotten och norra Sverige, i och med de innovationer och omställningen mot grönare industrier som just nu sker. På sätt och vis är det som att vi befinner oss i en hög- och lågkonjunktur – samtidigt.

Här i norra Sverige ska industrier, infrastrukturer och affärsmodeller revolutioneras på många olika sätt, i snabb takt och parallellt med varandra. Denna omställning är både utmanande och svår, men att inte gå vidare med utvecklingen är inte ett alternativ.  

Vi kommer att se förändringar i vilka produkter som tillverkas i norra Sverige, nya typer av företag och tjänster som vårt näringsliv består av, mer internationella arbetsplatser och ett samhälle som formas, förändras och utvecklas. Delar av utvecklingen drivs av specifika företag eller branscher, men tillsammans skapar de en unik kedja av producenter och leverantörer som ger ringar på vattnet till hela näringslivet och samhället. Utvecklingen berör oss alla.

Det vi med säkerhet kan säga om vårt nya år är att vi står inför möjligheter och utmaningar som är helt nya för oss som näringsliv, region och land och som även saknar motsvarighet i världen. Det finns inget facit på hur man exakt genomför denna typ av industri- och samhällsförändring eller någon best practice att följa.

Det jag tar med mig in i 2023 är den nyfikenhet och vilja som finns här i Norrbotten för att välja nya vägar och skapa världsledande utveckling. Jag ser också att satsningar och investeringar i länet bidrar till en ökad framtidstro som blir en katalysator för utveckling inom andra delar av näringsliv och samhälle. Och, framför allt ser jag kraften i att vilja och kunna lösa utmaningar, tillsammans.

På Luleå Näringslivs kommer vi tillsammans med medlemsföretag och andra samarbetspartners att fortsätta skapa förutsättningar för långsiktig, lönsam och hållbar tillväxt i näringslivet.

Vi är alla en del av lösningen och tillsammans når vi längre!

 

Camilla Sehlin, Luleå Näringsliv

11
Jan
2023

Vad kan vi förvänta oss av 2023?

Ja är det egentligen någon som kan svara säkert på den frågan? Mycket är på många sätt mer ovisst än vanligt, exempelvis kopplat till osäkerheten i vår omvärld samt stigande priser och inflation. Det är också mycket positivt som händer, särskilt här i Norrbotten och norra Sverige, i och med de innovationer och omställningen mot … Läs mer…

9
Jan
2023

Välkomstpåse till nyetablerade företag

Vi avslutade 2022 med att dela ut Välkomstpåsar till ett antal företag. Påsen delades ut till företag som etablerat sig i Luleå senaste året och som också valt att bli medlemmar hos Luleå Näringsliv. Med välkomstpåsen vill vi hälsa företag välkomna till Luleå. I påsen fanns bland annat visitkort från några olika näringslivsrepresentanter och uppmaningen: … Läs mer…

3
Jan
2023

Luleå Näringsliv söker leverantörer av ekonomitjänster

Luleå Näringsliv har just nu ute en offertförfrågan till leverantörer av ekonomitjänster i Luleå. Vi avser att skriva nytt avtal för redovisningstjänster från 2023-04-01 samt för revisionstjänster avseende 2023. Sista datum för inlämning av offert är 2023-01-20. Mer information finns i bifogat underlag.  Vi ser fram emot er offert. 1. Offertförfrågan ekonomitjänster 221221 2. svarsformulär … Läs mer…