Luleå Näringsliv

Vad kan vi förvänta oss av 2023?

Ja är det egentligen någon som kan svara säkert på den frågan? Mycket är på många sätt mer ovisst än vanligt, exempelvis kopplat till osäkerheten i vår omvärld samt stigande priser och inflation. Det är också mycket positivt som händer, särskilt här i Norrbotten och norra Sverige, i och med de innovationer och omställningen mot grönare industrier som just nu sker. På sätt och vis är det som att vi befinner oss i en hög- och lågkonjunktur – samtidigt.

Här i norra Sverige ska industrier, infrastrukturer och affärsmodeller revolutioneras på många olika sätt, i snabb takt och parallellt med varandra. Denna omställning är både utmanande och svår, men att inte gå vidare med utvecklingen är inte ett alternativ.  

Vi kommer att se förändringar i vilka produkter som tillverkas i norra Sverige, nya typer av företag och tjänster som vårt näringsliv består av, mer internationella arbetsplatser och ett samhälle som formas, förändras och utvecklas. Delar av utvecklingen drivs av specifika företag eller branscher, men tillsammans skapar de en unik kedja av producenter och leverantörer som ger ringar på vattnet till hela näringslivet och samhället. Utvecklingen berör oss alla.

Det vi med säkerhet kan säga om vårt nya år är att vi står inför möjligheter och utmaningar som är helt nya för oss som näringsliv, region och land och som även saknar motsvarighet i världen. Det finns inget facit på hur man exakt genomför denna typ av industri- och samhällsförändring eller någon best practice att följa.

Det jag tar med mig in i 2023 är den nyfikenhet och vilja som finns här i Norrbotten för att välja nya vägar och skapa världsledande utveckling. Jag ser också att satsningar och investeringar i länet bidrar till en ökad framtidstro som blir en katalysator för utveckling inom andra delar av näringsliv och samhälle. Och, framför allt ser jag kraften i att vilja och kunna lösa utmaningar, tillsammans.

På Luleå Näringslivs kommer vi tillsammans med medlemsföretag och andra samarbetspartners att fortsätta skapa förutsättningar för långsiktig, lönsam och hållbar tillväxt i näringslivet.

Vi är alla en del av lösningen och tillsammans når vi längre!

 

Camilla Sehlin, Luleå Näringsliv

2
Jun
2023

Medlemsföretagen har tagit tillfället i akt att tycka till om Luleå Näringsliv

Varje år får Luleå Näringslivs medlemsföretag möjlighet att svara på en medlemsundersökning. Vid senaste enkät-undersökningen som genomfördes under april-maj 2023 var det 81 företag som svarade på enkäten, vilket innebär att ca 30 % av medlemsföretagen tog tillfället i akt att tycka till om Luleå Näringsliv.De svarande företagen representerade olika branscher och storlekar på företag. … Läs mer…

16
May
2023

Co-work med nätverket Young in Business!

Är du under 28? Driver du företag? Varmt välkommen till Mobilaris Innovation Center för att ”co-worka” tillsammans med nätverket Young In Business. Blir det fint väder öppnar vi upp terassen och sitter ute! Vi bjuder på fika & kaffe. När: 24/5, 15.00-17.00 Var: Mobilaris Innovation Center, Sundsbacken 6 Anmäl dig här: https://lnkd.in/dKqJgi36 Varmt välkomna!

16
May
2023

Medlems-Afterwork, 25 maj

Vi välkomnar alla våra medlemmar till AW på Mobilaris Innovation Center torsdagen den 25 maj. Eftermiddagen kommer att innehålla allt från panelsamtal om arbetsmiljöer till mingelmiddag som grillas ute på solterrassen. Dryck finns i form av öl/vin och alkoholfritt. Vi har även Bottenvikens Bryggerier på plats som berättar om de senaste trenderna inom öl. Sist men … Läs mer…