Luleå Näringsliv

Nytt samarbete mellan Stiftelsen Företagande i Luleå och Luleå Näringsliv möjliggör tillväxt

Stiftelsen Företagande i Luleå har tagit initiativ till ett samarbete med Luleå Näringsliv AB. Stiftelsen har redan ett långsiktigt samarbete med Ung Företagsamhet som kallas ”Morgondagens Företagare”. Ambitionen är att öka antalet företag som startas och drivs av unga företagare.

-Nu ökar vi satsningen genom att ge möjlighet för Luleå Näringsliv AB att anställa en person dedikerad för att utveckla samarbetet mellan Ung Företagsamhet och befintligt näringsliv säger Lars-Olov Söderström, styrelseordförande i stiftelsen. Ambitionen är skapa nya kontaktytor mellan unga individer och näringslivet för att synliggöra de möjligheter Luleåregionen erbjuder vad gäller ett framtida företagande.

-Vi ser att företag i Luleå verkligen satsar och vi ser många nya etableringar. Kompetensfrågan är högt upp på agendan i många branscher. Samtidigt upplever unga personer att det kan vara svårt att hitta jobb och många väljer att flytta från Luleå. Nu har vi möjlighet att anställa en ung kompetens för att skapa nätverk och nya kontaktvägar som kan bidra till att knyta ihop unga människors ambitioner med befintligt näringslivs behov och utmaningar, säger Camilla Sehlin, VD på Luleå Näringsliv. Denna satsningen sträcker sig minst 1,5 år framåt och vi hoppas kunna ha en person på plats för detta inom en månad.

-Luleå och Norrbotten i stort har väldigt mycket att erbjuda och det är viktigt att kommunens unga får kunskap om möjligheterna som finns. Unga i Norrbotten är engagerade, idérika och vill bidra till ett bättre samhälle. Via vår entreprenörskapsutbildning har de fått träna på att samarbeta, ta ansvar och hitta lösningar på problem. Att ta vara på kraften hos unga som vill leva i Norrbotten bidrar till det befintliga näringslivet och att stärka kompetensförsörjningen i vår region. Genom stiftelsens satsning kommer vi tillsammans att öppna nya möjligheter för unga personer att skapa sig sina drömmars framtid i Luleå. Vi ser gärna att detta inspirerar till liknande initiativ i Luleå och i övriga kommuner, avslutar Carolina Heimdahl, Regionchef på Ung Företagsamhet Norrbotten.

Stiftelsen Företagande i Luleå grundades 2019 för att utveckla företagsamheten i Luleå.

 

Läs även mer på Affärer i Norr och Norrbottens Affärer

2
Jun
2023

Medlemsföretagen har tagit tillfället i akt att tycka till om Luleå Näringsliv

Varje år får Luleå Näringslivs medlemsföretag möjlighet att svara på en medlemsundersökning. Vid senaste enkät-undersökningen som genomfördes under april-maj 2023 var det 81 företag som svarade på enkäten, vilket innebär att ca 30 % av medlemsföretagen tog tillfället i akt att tycka till om Luleå Näringsliv.De svarande företagen representerade olika branscher och storlekar på företag. … Läs mer…

16
May
2023

Co-work med nätverket Young in Business!

Är du under 28? Driver du företag? Varmt välkommen till Mobilaris Innovation Center för att ”co-worka” tillsammans med nätverket Young In Business. Blir det fint väder öppnar vi upp terassen och sitter ute! Vi bjuder på fika & kaffe. När: 24/5, 15.00-17.00 Var: Mobilaris Innovation Center, Sundsbacken 6 Anmäl dig här: https://lnkd.in/dKqJgi36 Varmt välkomna!

16
May
2023

Medlems-Afterwork, 25 maj

Vi välkomnar alla våra medlemmar till AW på Mobilaris Innovation Center torsdagen den 25 maj. Eftermiddagen kommer att innehålla allt från panelsamtal om arbetsmiljöer till mingelmiddag som grillas ute på solterrassen. Dryck finns i form av öl/vin och alkoholfritt. Vi har även Bottenvikens Bryggerier på plats som berättar om de senaste trenderna inom öl. Sist men … Läs mer…