Luleå Näringsliv

Lars-Eric Aaro ny ordförande för Luleå Näringsliv

Vid bolagsstämman nyligen togs beslut om ny ordförande för Luleå Näringsliv. Det blir Lars-Eric Aaro som tar över ordförandeskapet efter Anton Norberg.

Samverkansbolaget Luleå Näringsliv startades om under 2020, delvis i ny skepnad. Tidigare var Luleå Näringsliv till 49% ägt av kommunen och 51% av näringslivet. I samband med grundandet av det kommunägda näringslivsbolaget Luleå Business Region förvärvades majoriteten av den tidigare verksamheten inom Luleå Näringsliv.

Dagens Luleå Näringsliv AB är ett privat bolag där basen utgörs av 260 medlemsföretag, arbetet inom de olika branschråden och medlemsaktiviteter. Luleå Näringsliv har idag ett strategiskt samarbete med Luleå Business Region och Luleå Näringslivs medlemsföretag och branschråd agerar referensgrupper och står för viktig input till Luleå kommun och Luleå Business Region.

-Vi tackar Anton för ett hängivet arbete. Jag känner mig stolt att ha fått frågan att bli ordförande i Luleå Näringsliv. I den fas som Luleå och regionen är i nu behöver vi bli fler innevånare, fler företag och vi ska ta vara på de möjligheter som den gröna omställningen skapar här, säger Lars-Eric Aaro.

-Luleå Näringsliv är ett medlemsägt företag. Vi ska fortsätta att involvera medlemmarna, samverka med andra och utveckla verksamheten till den starka aktör vi har som mål att vara, avslutar Camilla Sehlin.

Övriga styrelsen samt kontaktuppgifter, hittar du HÄR

 

11
Jan
2023

Vad kan vi förvänta oss av 2023?

Ja är det egentligen någon som kan svara säkert på den frågan? Mycket är på många sätt mer ovisst än vanligt, exempelvis kopplat till osäkerheten i vår omvärld samt stigande priser och inflation. Det är också mycket positivt som händer, särskilt här i Norrbotten och norra Sverige, i och med de innovationer och omställningen mot … Läs mer…

9
Jan
2023

Välkomstpåse till nyetablerade företag

Vi avslutade 2022 med att dela ut Välkomstpåsar till ett antal företag. Påsen delades ut till företag som etablerat sig i Luleå senaste året och som också valt att bli medlemmar hos Luleå Näringsliv. Med välkomstpåsen vill vi hälsa företag välkomna till Luleå. I påsen fanns bland annat visitkort från några olika näringslivsrepresentanter och uppmaningen: … Läs mer…

3
Jan
2023

Luleå Näringsliv söker leverantörer av ekonomitjänster

Luleå Näringsliv har just nu ute en offertförfrågan till leverantörer av ekonomitjänster i Luleå. Vi avser att skriva nytt avtal för redovisningstjänster från 2023-04-01 samt för revisionstjänster avseende 2023. Sista datum för inlämning av offert är 2023-01-20. Mer information finns i bifogat underlag.  Vi ser fram emot er offert. 1. Offertförfrågan ekonomitjänster 221221 2. svarsformulär … Läs mer…