Luleå Näringsliv

Bli Luleå Näringslivs studentkontakt!

Nu har du chansen att lära känna Luleås företag på djupet. Vill du som universitetsstudent ha en betydande roll i främjandet av ett ledande och växande näringsliv? Vill förverkliga egna idéer på hur relationen mellan studenter och näringslivet kan förbättras? Då har du kommit rätt! 

Kort om Luleå näringsliv 

Luleå Näringsliv är ett samverkansbolag som driver företagens idéer och behov för tillväxt. Vårt fokus ligger på nätverksarbete, mötesplatser, branschråds aktiviteter och andra initiativ från näringslivet. I våra branschråd möts kompetens från näringslivet, kommunen och universitetet för att driva idéer och projekt som utvecklar befintligt näringsliv. I branschrådet teknikindustri vill vi nu tillsätta en student som kommer vara länken mellan Luleå Näringsliv och studenterna på Luleå tekniska universitet- en roll som vi kallar studentambassadör. 

Rollen som studentambassadör 

Målet med att vara studentambassadör är i enkelhet att skapa möjligheter för studenter och näringsliv att lära känna varandra. Som studentambassadör får du stora möjligheter att påverka hur detta mål uppfylls! Du kommer främst att representera studenternas men också företagens intressen. Du kommer få möjligheten att ta vara på ditt nätverk som du etablerat under din studietid, samt knyta värdefulla kontakter inför framtiden. Tidsmässigt innefattar uppdraget cirka 4 timmar/ månad. Tanken är att du ska hinna med ambassadörskapet utöver dina studier. Arbetet varierar i omfattning och det krävs mer tid i samband med och inför event. Du kommer att vara drivande i att ge förslag på givande och roliga event samt utformning på dessa.  

I din roll ingår det bland annat att: 

  • -Planera och genomföra ca två event per termin av olika slag och omfattning med tidplan- och budgetansvar med stöd från teamet på Luleå Näringsliv. 
  • -Planera och delta på arbetsmarknadsmässor 
  • -Kontakta och leda ämnesansvariga lärare för deltagande i projekt mot företag 
  • -Kontakta och leda studentföreningar för marknadsföring och deltagande  
  • -Marknadsföra Luleå Näringsliv via sociala kanaler och på universitetet 
  • -Vid behov, tid och intresse hjälpa till med intern rådgivning 

 Varför ska just du söka till tjänsten som studentambassadör? 

Arbetet som studentambassadör är ideellt, men ger dig många fördelar och är en språngbräda ut i arbetslivet efter examen. Som studentambassadör får du möjligheten att ta del av ett stort nätverk inom Luleå Näringsliv, främst inom branschrådet men även i samarbeten som sker över branschrådens gräns. Detta är kontakter du kan ha stor nytta av längre fram i din studietid när du vill söka praktik, ex-jobb eller liknande. Du får möjlighet att påverka näringslivet genom direkta möten med en bransch just du har intresse av. Det är dessutom en bra tjänst att öka på ditt CV med.  

 Är du personen vi söker? 

Vi söker en student som studerar på Luleå tekniska universitet. Du är social och utåtriktad och har lätt för att träffa nya människor och knyta kontakter. Du brinner för att utveckla vår region, tar gärna initiativ, mycket eget ansvar och gillar att vara i händelsernas centrum. Att stå på mässor, hålla presentationer samt anordna event är något du är bekväm med och ser fram emot att göra i din roll.  

Du har en god förståelse för vad studenter värderar hos en arbetsgivare och brinner för att förstå hur fler studenter kan hitta drömjobbet i vårt näringsliv. Förutom att vara ansiktet utåt mot studenter, ser du detta som en möjlighet att få en inblick i näringslivet och hur vi samverkar. Sist men inte minst ser du detta som en värdefull och rolig erfarenhet inför examen och kanske en fortsatt karriär på hos någon av våra företag. 

För att ansöka: 

För att söka till rollen som studentambassadör så vill vi att du skickar in ditt CV, personliga brev samt en film där du under max 2 minuter berättar vad du skulle vilja åstadkomma/bidra med till branschrådet. Ansökan skickas till [email protected]

Sista dag att ansöka är den 30 November 2022.

Vi ser verkligen fram emot din ansökan och vi tror att det kommer bli ett lärorikt och spännande år!

7
Dec
2022

Christmas After Work & Welcome to the Luleå region

Welcome to a Christmassy After work for those who want to get to know new people in the Luleå-region. Luleå University of Technology will be serving Swedish style Glögg. Further drinks and food is available to purchase in the restaurant. No registration required but please respond to the event by using this link to give … Läs mer…

7
Dec
2022

Årets sista frukost med näringslivet

År 2022 närmar sig sitt slut och det är dags att knyta ihop säcken. Vilka var de största händelserna under året? Eller är det kanske de små insatserna som kommer att göra störst avtryck på sikt?  Luleå Näringsliv, Företagarna, Luleå Business Region och Luleå kommun, sammanfattar året med en årskrönika. Vi bjuder dessutom på en dos … Läs mer…

8
Nov
2022

Frukost med näringslivet på turné!

För första gången åker Frukost med näringslivet ut på turné. Den 25 november träffas vi på Luleå tekniska universitet där vi bjuder på ett program kring temat Luleå + student – samverkan med Luleå tekniska universitet för tillväxt. Vi öppnar dörrarna för mingel och frukost kl. 07.30 och bjuder på program scenen kl. 08.00–09.00. Dagens … Läs mer…