Luleå Näringsliv

Bli Luleå Näringslivs studentkontakt!

Nu har du chansen att lära känna Luleås företag på djupet. Vill du som universitetsstudent ha en betydande roll i främjandet av ett ledande och växande näringsliv? Vill förverkliga egna idéer på hur relationen mellan studenter och näringslivet kan förbättras? Då har du kommit rätt! 

Kort om Luleå näringsliv 

Luleå Näringsliv är ett samverkansbolag som driver företagens idéer och behov för tillväxt. Vårt fokus ligger på nätverksarbete, mötesplatser, branschråds aktiviteter och andra initiativ från näringslivet. I våra branschråd möts kompetens från näringslivet, kommunen och universitetet för att driva idéer och projekt som utvecklar befintligt näringsliv. I branschrådet teknikindustri vill vi nu tillsätta en student som kommer vara länken mellan Luleå Näringsliv och studenterna på Luleå tekniska universitet- en roll som vi kallar studentambassadör. 

Rollen som studentambassadör 

Målet med att vara studentambassadör är i enkelhet att skapa möjligheter för studenter och näringsliv att lära känna varandra. Som studentambassadör får du stora möjligheter att påverka hur detta mål uppfylls! Du kommer främst att representera studenternas men också företagens intressen. Du kommer få möjligheten att ta vara på ditt nätverk som du etablerat under din studietid, samt knyta värdefulla kontakter inför framtiden. Tidsmässigt innefattar uppdraget cirka 4 timmar/ månad. Tanken är att du ska hinna med ambassadörskapet utöver dina studier. Arbetet varierar i omfattning och det krävs mer tid i samband med och inför event. Du kommer att vara drivande i att ge förslag på givande och roliga event samt utformning på dessa.  

I din roll ingår det bland annat att: 

  • -Planera och genomföra ca två event per termin av olika slag och omfattning med tidplan- och budgetansvar med stöd från teamet på Luleå Näringsliv. 
  • -Planera och delta på arbetsmarknadsmässor 
  • -Kontakta och leda ämnesansvariga lärare för deltagande i projekt mot företag 
  • -Kontakta och leda studentföreningar för marknadsföring och deltagande  
  • -Marknadsföra Luleå Näringsliv via sociala kanaler och på universitetet 
  • -Vid behov, tid och intresse hjälpa till med intern rådgivning 

 Varför ska just du söka till tjänsten som studentambassadör? 

Arbetet som studentambassadör är ideellt, men ger dig många fördelar och är en språngbräda ut i arbetslivet efter examen. Som studentambassadör får du möjligheten att ta del av ett stort nätverk inom Luleå Näringsliv, främst inom branschrådet men även i samarbeten som sker över branschrådens gräns. Detta är kontakter du kan ha stor nytta av längre fram i din studietid när du vill söka praktik, ex-jobb eller liknande. Du får möjlighet att påverka näringslivet genom direkta möten med en bransch just du har intresse av. Det är dessutom en bra tjänst att öka på ditt CV med.  

 Är du personen vi söker? 

Vi söker en student som studerar på Luleå tekniska universitet. Du är social och utåtriktad och har lätt för att träffa nya människor och knyta kontakter. Du brinner för att utveckla vår region, tar gärna initiativ, mycket eget ansvar och gillar att vara i händelsernas centrum. Att stå på mässor, hålla presentationer samt anordna event är något du är bekväm med och ser fram emot att göra i din roll.  

Du har en god förståelse för vad studenter värderar hos en arbetsgivare och brinner för att förstå hur fler studenter kan hitta drömjobbet i vårt näringsliv. Förutom att vara ansiktet utåt mot studenter, ser du detta som en möjlighet att få en inblick i näringslivet och hur vi samverkar. Sist men inte minst ser du detta som en värdefull och rolig erfarenhet inför examen och kanske en fortsatt karriär på hos någon av våra företag. 

För att ansöka: 

För att söka till rollen som studentambassadör så vill vi att du skickar in ditt CV, personliga brev samt en film där du under max 2 minuter berättar vad du skulle vilja åstadkomma/bidra med till branschrådet. Ansökan skickas till [email protected].

Vi ser verkligen fram emot din ansökan och vi tror att det kommer bli ett lärorikt och spännande år!

27
Sep
2023

Nätverk för kvinnliga yrkeschaufförer

Redan för ett år sedan smygstartade branschrådet för Transport- & infrastruktur med uppstarten av ett nätverk för kvinnliga yrkeschaufförer, och nu drar projektet igång på riktigt! Först ut är en trevlig after work med mingel, gott tilltugg och en massa givande samtal av, för och mellan tjejer i branschen. När: 20 oktober, kl:18.00-20.30 Var: Mobilaris … Läs mer…

14
Sep
2023

Dags för LITA igen!

LITA är ett branschrådsinitiativ av IT-branschrådet, och ett av syftena är att knyta den viktiga tidiga kontakten med våra fina studenter på LTU. Många som lämnar Luleå efter avslutad utbildning har under sina studieår inte knutit en enda kontakt med Luleås näringsliv, och detta är ett av många sätt att sträcka ut en hand till … Läs mer…

8
Sep
2023

Nätverksträff för företagare från Boden och Luleå

Tillsammans med Boden Business park, Företagarna Luleå, Företagarna Boden och Luleå Business region hälsar vi varmt välkomna till nätverksträff den 21 september för företagare från Luleå och Boden. Kvällen består av middag, nätverkande och uppdateringar om vad som händer från respektive kommun. Till och från eventet så erbjuder vi gratis bussresa för deltagare från Luleå. … Läs mer…