Luleå Näringsliv

Atea

Vi bygger Sverige med it
Vi har förmånen att leva i ett av världens finaste länder. Men vi på Atea vill mer. Som specialister inom it-infrastruktur tänker vi vara med och forma ett ännu bättre Sverige. Tillsammans med våra kunder ska vi utveckla lösningar som nästa generation kan känna sig stolta över.

Våra produkter och tjänster
Vi är obundna och kan erbjuda den lösning som passar ditt behov och verksamhet bäst. Våra it-specialister kompletterar med sin nyckelkompetens.

  • Återförsäljare
    Vårt logistikcenter gör inköp direkt från ledande tillverkare. Vi erbjuder lagring, konfigurering och återvinning av it-produkter.
  • Systemintegratör
    Vi har ett heltäckande erbjudande inom it-infrastruktur. Våra it-specialister hjälper dig med lösningar inom våra områden. Från en lokalt installerad lösning till it som tjänst – det som passar din verksamhet bäst.
  • It som tjänst
    Vi kan hantera delar av eller hela din it-infrastruktur. Med it som tjänst får du det du behöver, när du behöver det, till en fast månadskostnad. Våra moderna datacenters erbjuder skalbara plattformar och automatiserade processer.

Läs om våra områden och tjänster

Ateakoncernen
Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, har ca 6 900 medarbetare, marknadsledare i Norden och Baltikum och är den näst största it-infrastrukturleverantören i Europa. Koncernen hade en omsättning på drygt 32,4 miljarder norska kronor 2016 och är noterad på Oslo Börs.

Atea Sverige
I Sverige är vi 2 200 medarbetare på ett trettiotal orter från Malmö i söder till Kiruna i norr. Omkring 1 000 av oss är konsulter.

Här hittar du ditt närmaste Ateakontor

Är du intresserad av att jobba på Atea? Läs mer här.