Luleå Näringsliv

Tromb

1 februari, 2019 | Hej medlem


 

Idag är det dags att säga hej till Tromb – ett av våra medlemsföretag ❣️💥
Hej Tromb, vilka är ni och vad gör ni?

– Hej, Tromb är ett bolag som arbetar med digital affärsutveckling. Man kan säga att vi kombinerar design och användarupplevelse med teknik, och ett starkt kunnande inom affärs- och verksamhetsutveckling för att skapa olika typer av digitala kundlösningar och koncept.

– Vi har våra rötter i det tekniska men här arbetar många kompetenser som affärsutvecklare, arkitekter, systemutvecklare, strateger, designers, ux-specialister och varumärke tätt ihop med varandra. Alla behövs för att ta fram de lösningar vi gör på ett bra sätt.

– De senaste två åren har vi aktivt jobbat med innovationsprocesser baserat på Google Design Sprint. För de som inte vet vad en sk innovationssprint är kan man kortfattat säga att det är en arbetsprocess som låter oss ställa de svåraste frågorna, hitta lösningarna, välja väg, ta fram en prototyp och genomföra användartester. På bara fem dagar. Detta arbetssätt har blivit en naturlig del av vårt erbjudande då både vi och våra kunder gillar det skarpt. Vi kommer snabbt framåt och gör mer rätt från början. Kul är det också.

– En del kallar oss för digitaliseringskonsulter, vilket är helt okej, men vi är involverade i många typer av projekt och har engagemang i ett antal start-ups samt driver T22, ett coworking-space mitt i Luleå city där vi tillsammans med andra digitala bolag kan samverka och utbyta erfarenheter på ett smidigt sätt.

– Vi är idag ca 50 st digitala affärsutvecklare och har kontor i Luleå, Piteå, Skellefteå och Stockholm.

Varför har ni valt att bli medlemmar i Luleå Näringsliv?

– Tromb är ett socialt och nyfiket bolag som vill ha mycket kompisar. Vi gick med i Luleå Näringsliv för att vi är genuint intresserade av vad som händer i och runt omkring de områden vi verkar. Medlemskapet ger oss möjlighet att lyssna in, påverka och fler tillfällen till affärer och samarbeten.