Luleå Näringsliv

Utia

18 januari, 2019 | Hej medlem


 

Idag säger vi hej till vår medlem Utia – ungas startskott ut i arbetslivet 🌱⭐️

Vad gör Utia?
Vi utvecklar en rekryteringsplattform där företag inom handel, event, hotell och restaurang kan hyra in eller rekrytera högstadie- och gymnasiestudenter till extra- och sommarjobb. Studenter söker enkelt jobb i vår mobilapp och företag rekryterar via en webbaserad version av plattformen där kandidatfiltrering och matchning sker helt automatiskt baserat på vad företaget söker. Hela processen från annons till intervju, anställning och avtalsskrivning sköts via plattformen. Vi lanserar plattformen nu i mars.

Varför har ni valt att gå in som medlem hos Luleå Näringsliv?
Vi kom i kontakt med Luleå Näringsliv när vi drev UF-företag och dåvarande vd Matz Engman var mentor till oss båda. Redan då tänkte vi att det är ett måste att bli medlem. Mycket på grund av möjligheten att synas och nätverka med andra företag och företagare i regionen, vilket har otroligt stor betydelse för oss som unga entreprenörer och nyblivna företagare.

Bakom företag står Erik Malmelöv och Alexander Erkstam.

Artiklar i Norrbottens Affärer om Utia:

De startade bemanningsföretag

Årets UF-ambassadör 2018

Mer om Utia

Foto: Albin Jansson