Luleå Näringsliv

Pressmeddelande: Datscha väljer Luleå för ny utvecklingshub

19 december, 2017 | Aktuellt


 

Pressmeddelande Datscha och Luleå Kommun

Datscha AB, Sveriges ledande leverantör av programvaruprodukter för information och analys av kommersiella fastigheter, har beslutat att förlägga sin nya utvecklingshub till Luleå. I första omgången ska 10 programmerare anställas. Rekryteringsarbetet inleds omgående.

Beslutet som fattades på Datschas styrelsemöte i fredags har föregåtts av en omfattande utredning av vilken som är den optimala orten för att etablera den nya utvecklingshuben, där Luleå tillsammans med Östeuropa och Stockholm har utvärderats.

Utvecklingshuben med tio utvecklare och programmerare som nu kommer börja rekryteras i Luleå är en strategisk satsning och startpunkten för Datschas etablering i Luleå.

–     Vi har så otroligt många spännande idéer på nya funktioner och dataset som vi vill lägga till vår tjänst i Sverige, Storbritannien, Finland och vill därför skapa ett nytt och världsledande utvecklingscenter. Vi tror att Luleå blir en perfekt hub för oss då det finns många etablerade mjukvarubolag där samt tillgång till flöde av nya utvecklare från universitet och högskolor. Vi uppmanar Luleås skarpaste utvecklare som vill vara med på en spännande resa med ett framåtlutande produktbolag att ta kontakt med oss, säger Jacob Philipson, VD Datscha.

–     Med Datscha som etablerar sig stärker vi ytterligare vår position som en ledande kommun i Sverige inom IT-branschen. Den fördel vi har med en väl fungerande arbets- och bostadsmarknad skapar ett positivt klimat för företag som vill växa och utvecklas, säger Niklas Nordström, kommunstyrelsens ordförande (s).

–    Luleå har redan idag en relativt stor IT-sektor med en väl fungerande arbetsmarknad. Med företag som Telia, Facebook, Atea, Tullverket-IT, Tieto med flera finns en bred grund för en kvalificerad arbetsmarknad. LTU är ett välrenommerat universitet med många bra IT-utbildningar som kontinuerligt förser branschen med välutbildade resurser, avslutar Niklas Nordström.

 

För mer information och kommentarer:
Jacob Philipson, Vd Datscha, +46 70 389 51 55
Niklas Nordström, kommunstyrelsens ordförande (s), Luleå kommun, +46 70 497 36 62
Olle Bodelius, Head of Development Datscha, +46 70-945 31 18
Magnus Svantegård, Global Head of Product Datscha, +46 70-824 40 58

Olle Bodelius och Magnus Svantegård finns i Luleå idag tisdag och är tillgängliga för intervjuer.

Datscha AB är Sveriges ledande leverantör av tjänster för information och analys av kommersiella fastigheter på den svenska, finska och brittiska fastighetsmarknaden. Tjänsten innefattar information om fastigheter, transaktioner, hyresnivåer, fastighetsbestånd samt möjlighet till simulering av marknadsvärden. Datscha har över 700 kundföretag.www.datscha.se