Luleå Näringsliv

Krönika: Vikten av ett gott dagsverke

29 november, 2017 | Krönikor


 

De flesta människor vill göra skillnad. I det moderna näringslivet behöver vi nya metoder för att väga och uppmuntra framgång och nytta, skriver Li Skarin, vd för Luleå Näringsliv AB, i veckans krönika.

Nu är den här. Min tid som en av ledarna för att skapa tillväxt och utveckling. Jag har en väldigt stark övertygelse om att vi människor behöver känna att vi gör ett gott dagsverke. Jag tror att det nästintill är livsnödvändigt att vi konkret kan känna, mäta och uppleva att vi gör nytta. Jag tänker på min farfar Halvard som var timmerhuggare och skogsarbetare. De där svartvita bilderna i hans fotoalbum där arbetslaget i slutet av dagen hade samlats runt hästen med det enorma timmerlasset. Iskallt, djupsnö, genomblöta. Trötta, men nöjda. Ett rejält, mätbart och gott dagsverke helt enkelt.

Läs krönikan i sin helhet.